Annons

Mira Bartov ny projektledare på SVT Kultur

Kultur • Publicerad 10 juni 2021
Mira Bartov ska bjuda på mer konstmusik åt folket i sin nya roll som projektledare för musiken på SVT Kultur. Pressbild.
Mira Bartov ska bjuda på mer konstmusik åt folket i sin nya roll som projektledare för musiken på SVT Kultur. Pressbild.Foto: SVT

Mira Bartov bli ny projektledare för musiken på SVT Kultur och Samhälle i Stockholm.

Hon kommer att projektleda utbudet inom Kulturstudion och ansvara för musikdokumentärer, konserter och föreställningar.

Annons

Mira Bartov är operaregissör, tidigare konstnärlig ledare för Folkoperan och sedan 13 år tillbaka professor i musikdramatisk gestaltning på Högskolan för scen och musik i Göteborg.

I ett pressmeddelande säger hon att det nya uppdraget handlar om att "fånga, föreviga och förmedla fantastiska ögonblick:

"Det handlar om att tillgängliggöra kulturella skatter för en stor och bred publik. Men också att vara med och skapa en plattform för den nya postpandemiska kulturen. Nu börjar kanske vår tids renässans, och jag är mycket stolt och glad att få förtroendet att ta del av den i och med SVT:s musikutbud."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons