Annons

Minnesmuseum i Hongkong tvingas stänga

Kultur • Publicerad 2 juni 2021
Fjärde juni-museet i Hongkong fick på tisdagen besök av hälsovårdsmyndigheten som menar att museet saknar ett nödvändigt tillstånd. Arkivbild.
Fjärde juni-museet i Hongkong fick på tisdagen besök av hälsovårdsmyndigheten som menar att museet saknar ett nödvändigt tillstånd. Arkivbild.Foto: Vincent Yu

Fjärde juni-museet i Hongkong, tillägnat offren vid massakern på Himmelska fridens torg 1989, tvingas stänga tillfälligt. Museet har meddelat att tjänstemän från hälsovårdsmyndigheten kom på besök under tisdagen, tre dagar före den årliga minnesdagen, och gjorde gällande att museet saknar ett nödvändigt tillstånd för att hålla öppet.

Minnesmuseet öppnade för drygt tio år sedan och drivs av Hong Kong Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements of China. I ett uttalande meddelar museet att man stänger tillfälligt för att skydda både anställda och besökare, men också att man inte tror att Hongkongborna kommer att glömma 4 juni. Alliansen hoppas vidare att Hongkongborna "fortsätter att vara kloka, flexibla och beslutna att hedra 4 juni lagligt, tryggt, fredligt och rationellt".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons