Annons

Metallicas sångare "skeptisk" till coronavaccin

Musik • Publicerad 8 maj 2021
James Hetfield, sångare i Metallica, är inte jättesugen på att vaccinera sig. Arkivbild.
James Hetfield, sångare i Metallica, är inte jättesugen på att vaccinera sig. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Metallicas frontman James Hetfield avslöjar i en ny intervju att han är "skeptisk" till coronavaccin. Till podden The Fierce Life säger sångaren att han inte är säker på att han kommer att vaccinera sig.

– Jag hoppas att det inte kommer till en punkt när man måste ha en covidstämpel i sitt pass eller något liknande för att kunna resa någonstans. Men om det blir så får jag fatta beslut då, säger han.

Annons

I intervjun som refereras av NME pratar Hetfield om huruvida Metallica kommer att turnera igen snart och hur bandet i så fall kan göra konserterna smittsäkra för fansen.

– Jag är lite skeptisk till att ta vaccinet, men det verkar rulla på och folk vaccinerar sig och jag har massor av vänner som har gjort det, säger han.

James Hetfields misstro mot vaccin beror på att han växte upp i den amerikanska religiösa och alternativmedicinska rörelsen Christian Science, förklarar han. I hela sitt liv har han bara vaccinerats en gång.

– Den enda gången jag fick vaccin var när vi skulle åka på safari i Afrika.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons