Annons

Mel Gibson ska regissera "Dödligt vapen 5"

Film • Publicerad 15 november 2021
Danny Glover och Mel Gibson som poliserna Murtaugh och Riggs. Pressbild.Foto: Warner Bros

Mel Gibson tar plats bakom kameran ännu en gång, nu för att regissera den femte – och troligen sista – "Dödligt vapen"-filmen, skriver Hollywood Reporter.

Planerna på ytterligare en film om de två omaka snutarna Riggs och Murtaugh hamnade i limbo när regissören Richard Donner, som rattat alla filmer sedan starten 1987, avled i juli.

Annons

En femte och avslutande del i actionfilmserien har varit på gång i flera år med manusförfattare som kommit och gått. Att ta över regiuppdraget var ett löfte som Mel Gibson gav Donner förra sommaren innan regissören gick bort, 91 år gammal. Det berättade han under ett evenemang i London i helgen som bevakades av The Sun.

"Dödligt vapen" sågs när den kom som stilbildande i genren action kombinerad med humor och kemi mellan skådespelarna, och etablerade australiske Gibson som en Hollywood-stjärna.

Inspelningen drar igång i början av 2022 – 24 år efter den senaste filmen hade premiär.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons