Annons

Megadeth stänger dörren för sparkad basist

Megadeths frontman Dave Mustaine meddelar att det inte finns någon chans för den sparkade basisten och tidigare vännen David Ellefson att återvända till bandet.
Musik • Publicerad 13 juli 2021
Megadeths sparkade basist David Ellefson är inte välkommen tillbaka, enligt bandets frontman Dave Mustaine. Från vänster Chris Broderick, David Ellefson, Shawn Drover och Dave Mustaine. Arkivbild.
Megadeths sparkade basist David Ellefson är inte välkommen tillbaka, enligt bandets frontman Dave Mustaine. Från vänster Chris Broderick, David Ellefson, Shawn Drover och Dave Mustaine. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Det är på den amerikanska nättjänsten Cameo, där kändisar spelar in personliga videoklipp till fans, som thrash metal-bandets sångare och gitarrist Mustaine gör uttalandet.

– Någon chans att Ellefson kommer tillbaka senare? Svaret på det är nej, säger han i ett filmat meddelande, enligt sajten Louder.

Annons

Det var i maj som Megadeth meddelade att bandet och Ellefson skulle gå skilda vägar. Beslutet kom efter att sexvideor med basisten läckt ut på nätet, vilka filmats och delats utan hans samtycke.

– Vi tar inte lätt på det här beslutet. Även om vi inte känner till varje detalj om vad som har hänt, och med en redan ansträngd relation, så är det som hittills har kommit fram tillräckligt för att vi omöjligen ska kunna jobba tillsammans framöver, sa Mustaine då.

Ellefson, som var med och grundade bandet 1983, försöker att få till stånd ett åtal gällande hämndporr mot den person som illegalt ska ha laddat upp och lagt ut filmerna, skriver sajten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons