Annons

Med ”Norr om Beirut” är Anna Tell tillbaka på rätt spår igen

Efter något av en mellanbok har Anna Tell åter hittat det som är hennes styrka, att skriva spännande och initierade thrillers i internationell miljö. Kerstin Bergman har läst ”Norr om Beirut”.
Bokrecension • Publicerad 20 februari 2021
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Anna Tell.
Anna Tell.Foto: Fredrik Hjerling
Polisthriller

Norr om Beirut

Författare: Anna Tell

Förlag: Wahlström & Widstrand

Deckare:

2014 dör en svensk soldat i Afghanistan. I Stockholm 2018 misslyckas förhandlaren Amanda Lund vid Nationella insatsstyrkan med att rädda en hoppare på Västerbron. Men innan han försvinner ner i mörkret säger han saker som får henne att undra om självmordet är frivilligt. Hon och kollegorna börjar nysta i det hela, och snart sitter hon på ett plan ner till Beirut. Parallellt följer vi Aliza som flyr från Afghanistan till Sverige under flyktingkrisen.

Anna Tell skildrar kunnigt miljöer och myndigheter och har ett bra driv i berättandet. Berättelsen är smart konstruerad och steg för steg knyts de till en början disparata trådarna ihop. Balansen mellan polisarbete och action är bra, och även om utgången är väntad när den kommer, lyckas Tell hålla spänningen uppe hela vägen.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons