Annons

Max Martin utsedd till 2000-talets producent

Musik • Publicerad 28 juli 2021
Max Martin hyllas av Billboard. Arkivbild.
Max Martin hyllas av Billboard. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Han beskrivs som "arkitekten bakom tonårspopsexplosionen vid millennieskiftet" och någon som "aldrig har slutat vara relevant" när musikmagasinet Billboard utnämner Max Martin till 2000-talets främsta musikproducent.

Billboard har listat de 50 största musikproducenterna under de senaste 20 åren och topp tre består i stigande ordning av Timbaland, Pharell Williams och svenske Martin Sandberg, alias Max Martin.

Annons

Taylor Swifts album "1989" från 2014 nämns som hans mest framstående insats, med tre singlar som placerade sig etta på Billboardlistan. Musiktidningen påpekar också att 20 år efter att Nsync framträdde med en Max Martin-låt på finalen av Superbowl gjorde The Weeknd ett framträdande på samma evenemang där låtarna var designade av just Max Martin.

Den svenske producenten är just nu aktuell med ett samarbete med Coldplay, vars kommande nionde album "Music of the spheres" han producerar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons