Annons

Marvelplanen klar för de närmaste åren

Marvel berättar mer om sina filmplaner för de kommande åren i en ny trailer, där flera uppföljares titlar och premiärmånader presenterades.
Film • Publicerad 4 maj 2021
Angelina Jolie blir superhjälte i "Eternals". Arkivbild.
Angelina Jolie blir superhjälte i "Eternals". Arkivbild.Foto: Grant Pollard/AP/TT
Scarlett Johansson repriserar sin roll som "Black Widow".
Scarlett Johansson repriserar sin roll som "Black Widow".Foto: Disney/AP/TT

Efter dryga året utan Marvelfilmer börjar den Disneyägda studion nu se ljuset i tunneln. Och kan man inte få nog av superhjältar i alla färger och former så är det ljuset snudd på bländande, när studion inleder sin så kallade fas fyra med en rad nya filmer.

I ett nytt klipp visar Marvel upp vad man har i görningen fram till 2023. Först ut är uppskjutna "Black widow" med Scarlett Johansson i juli.

Nya hjältar…

Annons

Sedan är det dags för en ny hjälte att göra entré, nämligen kung-fukunnige Shang-Chi i "Shang-Xhi and the legend of the ten rings" med Simu Liu. Filmen har amerikansk premiär den 3 september.

Angelina Jolie bär ett halvgenomskinligt svärd i "Eternals", en ny filmbekantskap med premiär 5 november. För regin står nyligen Oscarsprisade regissören Chloé Zhao ("Nomadland).

…och gamla

Och innan året är till ända dyker "Spider-Man: No way home" upp.

In på nästa år syns Benedict Cumberbatch i "Doctor Strange in the multiverse", premiär den 25 mars, följt av tredje filmen med Chris Hemsworths Thor i "Thor: Love and thunder den 6 maj.

Marvel kommer inte att låta framlidne Chadwick Bosemans rollfigur Black Panther ersättas med någon annan skådespelare, men en film i det fiktiva afrikanska landet Wakanda blir det ändå, då "Black Panther: Wakanda forever" har premiär den 8 juli nästa år. "Captain Marvel" får en uppföljare i form av "The Marvels" i november nästa år.

Marvels planer sträcker sig åtminstone fram till 2023, då "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" kommer i februari, "Guardians of the galaxy vol. 3" i maj och någon gång därefter kommer ytterligare en nystart för "Fantastic four".

Fakta: Marvels många faser

Marvel brukar dela upp sina superhjältefilmer i sitt gemensamma filmuniversum (MCU) i olika faser.

Marvels första filmfas pågick mellan 2008 års "Iron Man" och "The avengers" 2012. Andra fasen pågick från 2013 års "Iron-Man 3" till 2015 års "Ant-Man". Tredje inleddes med "Captain America: Civil war" 2016 till 2019 års "Avengers: Endgame" och "Spider-Man: Far from home".

Hittills har 23 filmer getts ut, och ytterligare 11 beräknas ha premiär de kommande åren. Samtliga har producerats av Kevin Feige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons