Annons

Zelmerlöw och Carola åker på julturné

Två av Sveriges mest folkkära artister slår sina påsar ihop och åker på julturné. Och det är en glittrande och elegant julkonsert med extra allt som Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist ska bjuda publiken på.
Musik • Publicerad 3 maj 2022
Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist beger sig i höst ut på en stor julturné. Pressbild.
Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist beger sig i höst ut på en stor julturné. Pressbild.Foto: Peter Knutson
"Glittrande, elegant julkonsert med extra allt", så beskrivs "A Grand X-mas". Pressbild.
"Glittrande, elegant julkonsert med extra allt", så beskrivs "A Grand X-mas". Pressbild.Foto: Peter Knutson

Med start den 24 november i Jönköping kommer stjärnduon Zelmerlöw och Häggkvist att åka landet runt med sin julkonsert "A Grand X-mas", uppbackade av ett 13-mannaband.

– Det var Måns som ville att vi skulle göra en julkonsert och jag tar rygg på hans idé och vision. Tanken har ju slagit mig också tidigare att göra något liknande i storbandstappning. Det känns så skönt att göra något tillsammans och slippa dra hela lasset själv, säger Carola Häggkvist.

Annons

Julshower är beprövad mark för de två artisterna. Måns Zelmerlöw julshowade förra året på Grand Hôtel i Stockholm och året dessförinnan på Hamburger Börs med "Tomten och Bocken – En slags julshow" tillsammans med Per Andersson.

Egna julkonserter

Carola Häggkvist är mer eller mindre svensk jul personifierad. Hennes "Jul i Betlehem" har blivit en klassiker och de senaste åren har hon arrangerat sina egna julkonserter i Steninge slottslada i Sigtuna.

– Måns besökte mig hemma i "ladan" och när vi sjöng "I pray on Christmas" var det som om vi inte hade gjort någonting annat. Det kändes så naturligt och härligt och blev ett shownummer fast vi inte hade planerat för det, säger Carola.

Lika intimt som i ladan i Steninge slottsby, där Carola Häggkvist är bosatt sedan 2018, blir inte den här konsertturnén som uteslutande kommer att gästa större arenor i runt om i landet.

Härligt juligt

– Jag älskar arenor och som publik vill man känna att det både är vackert, festligt och berör och det tror jag att vi kommer att kunna få till. Det kommer att bli både duetter och klassiker i snygga arrangemang med lite Natalie Cole och Michael Bublé-känsla. Elegant utan att det blir pretentiöst, och härligt juligt och hoppfullt, säger Carola.

När hon får frågan vilken jullåt hon mest ser fram emot att framföra blir det tyst ett långt tag.

– Vår nya singel som jag har sagt till Måns att jag tycker att vi ska göra tillsammans, säger hon till slut och skrattar.

Turnéplan för "A Grand X-mas"

24 November Jönköping – Husqvarna Garden

26 November Helsingborg – Helsingborgs Arena

2 December Luleå – Coop Norrbotten Arena

3 December Örnsköldsvik – Hägglunds Arena

8 December Växjö – Vida Arena

9 December Malmö – Malmö Arena

10 December Göteborg – Scandinavium

14 December Stockholm – Avicii Arena

15 December Linköping – Saab Arena

16 December Örebro – Conventum

17 December Gävle – Monitor ERP

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons