Annons

Många ville se Annie Ernaux signera

Kön ringlade över 100 meter lång när Nobelpristagaren i litteratur, Annie Ernaux, kom till Söderbokhandeln i Stockholm för att signera böcker.
Litteratur • Publicerad 7 december 2022
Litteraturpristagaren Annie Ernaux anländer till Söderbokhandeln där hon ska signera böcker.Foto: Elin Swedenmark/TT
En av böckerna som litteraturpristagaren Annie Ernaux signerat på Söderbokhandeln i Stockholm.Foto: Tim Aro/TT

Trots kylan väntade många utanför bokhandeln på Götgatan, dit Annie Ernaux kom för att signera böcker under onsdagen. De köande stod ett par personer i bredd och ändå sträckte sig kön över 100 meter bort.

– Det känns jätteroligt, vi har så många läsare som älskar henne, säger bokhandlaren Katarina Lind som inte vet varför valet föll just på den butiken.

Annons

– Men det är roligt att hon väljer en oberoende bokhandel.

Bokhandeln skickade i väg en fråga om boksignering och "hamnade rätt". Men först för ett par dagar sedan fick de bekräftelsen om att Ernaux verkligen skulle komma. Nu har de laddat upp med ett stort lager böcker på svenska, franska och engelska. De första läsarna började köa vid tolvtiden på dagen – bland dem den forne franskläraren Stig Asplund, vars dotter har skrivit om författaren under sina studier i franska.

– De har haft korrespondens och Ernaux skrev till henne 1996, berättar han glatt innan han till slut får gå in i den smala affären.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons