GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Måneskin toppar Spotifylista i USA

Eurovisionvinnaren Måneskin går upp på första plats på Spotifys virala topplista i USA.
Eurovisionvinnarna i Måneskin gick upp i topp på amerikanska virala Spotify-listan på lördagen. Arkivbild.
Eurovisionvinnarna i Måneskin gick upp i topp på amerikanska virala Spotify-listan på lördagen. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/AP/TT

Det italienska rockbandet Måneskin har sedan de vann Eurovision 2021 gjort succé på bland annat Spotify, men nu går de även in på förstaplatsen på den amerikanska virala topp 50-listan.

Det är däremot inte med vinnarbidraget "Zitti e buoni" som de på lördagen gick om den seglivade låten "Castaways" med The Backyardigans, utan med den engelskspråkiga låten "I wanna be your slave".

"Zitti e buoni" kommer dock inte långt efter – den ligger på en hedrande fjärdeplats.

"I wanna be your slave" toppar även den svenska virala listan på lördagen, följt av bandets vinnarbidrag på en andraplats. Måneskin finns även representerade på femteplatsen, där med låten "Beggin'".

På den globala virala topp 50-listan har Måneskin nu hela sex låtar, varav "I wanna be your slave" på plats tre och "Zitti e buoni" på sjätte plats.

Spotifys virala listor mäter låtars framgång efter hur mycket den delas i bland annat sociala medier och på bloggar, medan topplistorna på musiktjänsten bara mäter antal lyssningar.

Fakta: De fem låtar som toppar virala listan i USA

1. "I wanna be your slave" med Måneskin.
2. "Castaways" med The Backyardigans.
3. "Phonky town" med PlayaPhonk.
4. "Zitti e buoni" med Måneskin.
5. "Fine apple" med Nic D.
Källa: Spotify

Läs mer