Annons

Malmöoperans chef tar timeout

Kultur • Publicerad 7 juni 2021
Michael Bojesen, chef för Malmö opera, tar time out. Arkivbild.
Michael Bojesen, chef för Malmö opera, tar time out. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö operas chef, danske Michael Bojesen, tar timeout. I ett mejl till Sveriges radio hänvisar han till att både han och hans familj behöver "en tids vila och eftertanke".

Bojesen har sedan tidigare lämnat sitt uppdrag som styrelseordförande i danska statliga konstfonden sedan tidningen Politiken publicerat uppgifter om sexuella trakasserier i public service-företaget Danmarks Radios flickkör. I mejlet till radion skriver han att den massiva mediala bevakningen har överraskat både honom och familjen.

Annons

Det administrativa ansvaret för Malmö opera överlämnas till Carina Ostrander och det konstnärliga till Elisabeth Linton.

Bojesen var chefsdirigent för kören mellan 2001 och 2010. I Politiken har tolv kvinnor vittnat om en sexualiserande och gränsöverskridande miljö under den tid Bojesen basade över kören. Michael Bojesen har tidigare avfärdat anklagelserna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons