Annons

"Maktens ringar"-skådespelare fördömer rasism

Film • Publicerad 8 september 2022
Cynthia Addai-Robinson i "Sagan om ringen: Maktens ringar".
Cynthia Addai-Robinson i "Sagan om ringen: Maktens ringar".Foto: Ben Rothstein/Amazon Studios

Skådespelarna i "Sagan om ringen: Maktens ringar" fördömer i ett gemensamt uttalande den rasism som de svarta kollegorna i serien utsatts för.

En del tittare har klagat över att roller görs av svarta människor, och har hävdat att det går emot J R R Tolkiens källmaterial. Stjärnorna från de första "Sagan om ringen"-filmerna, med Elijah Wood i spetsen, har nu uttryckt sitt stöd för de utsatta i "Maktens ringar", och argumenterar för att Tolkien skapade en värld som per definition är multikulturell, där olika kulturer och folkslag går samman för att besegra ondskan.

Annons

Efter det deklarerar ensemblen i "Maktens ringar" nu att de "står tillsammans i absolut solidaritet mot den obevekliga rasism, hot, trakasserier och övergrepp som våra svarta kollegor utsätts för varje dag. Vi vägrar att bortse från det eller tolerera det".

Tv-serien "Maktens ringar", som bygger på J R R Tolkiens berättelser, beskrivs som tidernas dyraste tv-serie och visas på Amazon Prime Video.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons