Annons

Maggios och Linnros musik blir teater

En teaterföreställning baserad på musik av Veronica Maggio och Oskar Linnros blir verklighet på Kulturhuset Stadsteatern i höst. Oscar Töringe, från tv-serien "Tunna blå linjen", spelar den manliga huvudrollen i "Alltid vara vi".
Teater • Publicerad 5 april 2022
Oscar Töringe och Louise Peterhoff spelar huvudrollerna i "Alltid vara vi" – en musikteaterföreställning som bygger på Veronica Maggios och Oskar Linnros låtar. Pressbild.
Oscar Töringe och Louise Peterhoff spelar huvudrollerna i "Alltid vara vi" – en musikteaterföreställning som bygger på Veronica Maggios och Oskar Linnros låtar. Pressbild.Foto: Andreas Ackerup
Veronica Maggios album "Satan i gatan" har fått låna ut textrader till "Alltid vara vi". Arkivbild.
Veronica Maggios album "Satan i gatan" har fått låna ut textrader till "Alltid vara vi". Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Pjäsen utgår från skivorna "Satan i gatan" av Veronica Maggio från 2011 och "Vilja bli" av Oskar Linnros från 2010. Det är regissören Alexander Mørk-Eidem som tillsammans med Lisa Östberg har skapat en fiktiv historia av textraderna – en berättelse med fokus på ett framgångsrikt band som återförenas efter många år.

Den kvinnliga huvudrollen i "Alltid vara vi" spelas av Louise Peterhoff, känd från bland annat serien "Det som göms i snö". Föreställningen får urpremiär den 14 oktober.

Annons

Annat som visas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm under hösten är teaterversionen av filmklassikern "Mandomsprovet", i regi av Sunil Munshi. I rollerna som Mrs Robinson och den unge toppstudenten Ben syns Marie Richardson. Premiär blir det den 9 september.

Det nyskrivna true crime-dramat "Var är Olle?" har Lennart Jähkel, Shebly Niavarani och Tove Edfeldt i huvudrollerna. Det baseras på Martin Ezpeletas podd-dokumentär om 18-årige Olle Högboms försvinnande i Sundsvall 1983. Premiär, i regi av Andreas Kundler, hålls den 23 september.

Fakta: Fler höstpremiärer

"Undkom ensam/Tänk om om bara" av Caryl Churchill, i regi av Ole Anders Tandberg (2/9)

"Adressat okänd" av Kathrine Kressman Taylor, i regi av Nathalie Ringler (30/9)

"Seven methods of killing Kylie Jenner", gästspel av samarbete mellan Riksteatern och Londons Royal Court Theatre, (6–16/10)

"Random" av Debbie Tucker Green, i regi av Astrid Kakuli (3/9)

"Apoteksvaror i Vällingby" av Martina Montelius (8/10)

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons