Annons

Liverpools hotellrum för dyra för fansen

Hotellrummen i Liverpool är i det närmast fullbokade inför finalen i nästa års Eurovision Song Contest. Priserna för de få rum som finns kvar är för höga för fansen, uppger SVT.
Eurovision • Publicerad 11 oktober 2022
Liverpool ska hysa nästa final av Eurovision Song Contest. Arkivbild.
Liverpool ska hysa nästa final av Eurovision Song Contest. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Finalkvällen 13 maj är 99 procent av rummen fullbokade på sajten Booking.com, enligt The Guardian. De få som finns kvar är nu fruktansvärt dyra, rapporterar SVT. En veckas vistelse kan kosta 100 000 kronor. Bara en enkel natt i en villa förmedlad via Airbnb kan ha prislappen 220 000 kronor, vilket får Sophia Ahlin, ordförande för den svenska Melodifestivalklubben, att reagera. Många av klubbens fans har nu inte råd att åka.

– Vi är vana vid att priserna går upp väldigt mycket precis när värdstaden avslöjas, men de priser vi ser nu har vi inte sett tidigare, säger Sophia Ahlin till SVT.

Annons

– Det bör ju bero på att det har funnits instanser som känt till värdstaden och bokat upp flera hotell innan det blev officiellt.

Hon hoppas att staden Liverpool tar ansvar och ser till att ordna fram fler boenden.

– Det blir ju inget bra Eurovision utan fansen, säger Sophia Ahlin.

Rättelse: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift det dyraste boendet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons