Annons

Live Nation inför vaccinkrav på konserter

Musik • Publicerad 15 augusti 2021
Festivalbesökare på Lollapalooza i Chicago i slutet av juli. Arkivbild.
Festivalbesökare på Lollapalooza i Chicago i slutet av juli. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Live Nation tar i med hårdhandskarna i USA inför höstens konserter och festivaler. Enligt Rolling Stone kräver konsertjätten att alla artister, deras anställda samt deltagarna i publiken ska vara fullt vaccinerade eller kunna visa upp ett negativt covidtest inför samtliga spelningar från och med den 4 oktober.

Tidigare har Live Nation hävdat att det ska vara upp till artisterna själva att kräva vaccinpass och covidtester av besökarna. Men efter genomförandet av Lollapalooza i Chicago 29 juli–1 augusti har konsertarrangören skärpt tonen. På festivalen var mer än 90 procent av de omkring 385 000 besökarna vaccinerade – och efteråt kunde myndigheterna konstatera att Lollapalooza, trots publikmängden, inte hade fungerat som ett så kallat superspridarevent.

Förra veckan meddelade konkurrenten AEG, som anordnar Coachella, att bara fullt vaccinerade fans kommer att släppas in på deras konserter från och med oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons