Annons

"Lilla Sjöjungfrun"-skådespelare död

Film • Publicerad 1 augusti 2022
Pat Carroll på Broadwaypremiären av "Den lilla sjöjungfrun" 2008. Carroll gjorde rösten till den elaka häxan Ursula i Disneys filmversion 1989. Arkivbild.
Pat Carroll på Broadwaypremiären av "Den lilla sjöjungfrun" 2008. Carroll gjorde rösten till den elaka häxan Ursula i Disneys filmversion 1989. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP

Pat Carroll som spelade sjöhäxan Ursula i Disneys "Den lilla sjöjungfrun" (1989) har avlidit vid 95 års ålder, rapporterar Deadline.

"Den lilla sjöjungfrun" var den första filmen i Disneys "renässans" och Carroll repriserade rollen som den elaka häxan i tv-serier och tv-spel.

Innan den ikoniska rollen vann hon en Emmy för sin medverkan i programmet "Sid Caesar's House", och hade en lång karriär inom tv och tecknad film.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons