Annons

SVT backar om Belarus i schlagerjuryn

Melodifestivalen • Publicerad 9 mars 2021
Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent, tvingas backa från beslutet att inkludera Belarus i den internationella juryn. Arkivbild.
Karin Gunnarsson, Melodifestivalens tävlingsproducent, tvingas backa från beslutet att inkludera Belarus i den internationella juryn. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Melodifestivalens internationella jury presenterades på tisdagen. Valet att inkludera Belarus fick bland andra Europaparlamentarikern Karin Karlsbro (L) att reagera. Nu backar SVT från beslutet.

– - Det var ett felaktigt beslut att vi valde ut Belarus som en del av den internationella juryn. Situationen för fria medier är mycket allvarlig i landet. Vi har därför valt att ersätta jurygruppen från Belarus med en jurygrupp från Storbritannien, säger Melodifestivalens tävlingsprodcent Karin Gunnarsson i ett uttalande på tävlingens webbsida.

De åtta jurygrupper som medverkar i Melodifestivalen i år är Albanien, Cypern, Frankrike, Island, Israel, Nederländerna, Schweiz och Storbritannien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons