GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kurt Cobains barndomshem görs om till utställning

Musik • Publicerad 31 juli 2021
Huset där Kurt Cobain växte upp klassas nu som minnesmärke och kommer att göras om till utställning. Arkivbild.
Huset där Kurt Cobain växte upp klassas nu som minnesmärke och kommer att göras om till utställning. Arkivbild.
Foto: Robert Sorbo/AP/TT

Kurt Cobains barndomshem i Aberdeen, Washington har fått status som historiskt minnesmärke och skall inom kort göras om till utställning, skriver NME.

Nirvanas legendariske sångare bodde i huset mellan 1968 och 1984, tio år innan han gick bort 27 år gammal.

Washingtons avdelning för arkeologi och historiskt bevarande har numera inkluderat fastigheten i statens arvsregister, som erkänner "historiskt viktiga platser och byggnader".

– Generellt sett så vill vi vara säkra på att vi erkänner att något hänt i barndomshemmet som varit av vikt. I det här fallet är det Kurt Cobain och han utvecklade sin musikaliska passion och färdigheter i Arberdeen och i det huset. Alla i rådet var överens om hur viktig den här platsen är, säger Allyson Brooks, chef på avdelningen, till Rolling Stone.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.