GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kulturministern vill utreda gangsterrap

Musik • Publicerad 2 december 2021
Jeanette Gustafsdotter (S). Arkivbild.
Jeanette Gustafsdotter (S). Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

Den nytillträdda kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) är öppen för att utreda om gangsterrap leder till brottslighet, säger hon till SVT.

– Absolut titta på det och se om det leder till brott. Då måste vi göra någonting åt det, annars ska vi absolut inte göra det, säger hon.

Gangsterrappen kommer på tal apropå statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att alla statsråd ska hjälpas åt för att bekämpa gängbrottsligheten.

– Självklart är det som statsministern säger, vi ska vända på varje sten för att komma åt problemen som finns i samhället, säger Jeanette Gustafsdotter till SVT.

Hur en sådan utredning skulle gå till konkret framkommer inte i intervjun med Gustafsdotter. Tidigare har Sverigedemokraterna uppmanat Brottsförebyggande rådet att utreda musikgenrens skadeverkningar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.