GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kulturministern vill inte utreda gangsterrap

Musik • Publicerad 3 december 2021
Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) har blivit missförstådd, hävdar hon.
Nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) har blivit missförstådd, hävdar hon.Foto: Sören Andersson/TT

Nej, den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S) vill inte tillsätta en utredning för att undersöka om gangsterrap leder till brottslighet.

Det slår hon fast dagen efter att hon sagt till SVT:s Kulturnyheterna att hon vill "titta på" musikgenren och "se om det leder till brott".

– Jag kan ha använt ordet utreda men man ska komma ihåg att det är min andra dag på jobbet och för mig betyder det ordet att vi ska titta på det, aldrig att vi ska tillsätta någon utredning, säger hon nu till SVT:s Politikbyrån.

Gangsterrappen kom först på tal apropå statsminister Magdalena Anderssons (S) uttalande om att alla statsråd ska hjälpas åt för att bekämpa gängbrottsligheten. Tidigare har Sverigedemokraterna uppmanat Brottsförebyggande rådet att utreda huruvida gangsterrap är skadligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.