Annons

Kulturministern: Bra med en samtidspoet

Kultur • Publicerad 8 oktober 2020
Kulturminister Amanda Lind (MP), en aning förkyld, gladdes över valet av litteraturpristagare via länk i samband med en pressträff om publikrestriktioner för kultur och idrott.
Kulturminister Amanda Lind (MP), en aning förkyld, gladdes över valet av litteraturpristagare via länk i samband med en pressträff om publikrestriktioner för kultur och idrott.Foto: Pontus Lundahl/TT

Kulturminister Amanda Lind (MP) säger att hon är väldigt glad över att valet av pristagare blev en samtidspoet.

– Några av mina absoluta favoriter bland Nobelpristagare har varit just poeter, säger Lind till TT.

Annons

Hon har dock inte läst något som denna samtidspoet har skrivit.

– Men jag har förstått att hon har skrivit en diktsamling om sorg och i dessa tider blir ju Nobelpriset i litteratur kanske än mer en symbol för hur mycket kulturen betyder för oss även i svåra tider.

Hon säger att hon ser fram emot att läsa Glück.

– Vi har som tradition i vår familj att min mamma alltid ger min pappa en Nobelprisbok i julklapp. Priset inspirerar till nya läsupplevelser så jag ser fram emot att läsa henne.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons