Annons

Kulturkändisar följde partiledardebatten

Kultur • Publicerad 12 januari 2022
Malena Ernman, Vicky von der Lancken, Lisa Nilsson och Johan von der Lancken på åhörarläktaren under dagens partiledardebatt.
Malena Ernman, Vicky von der Lancken, Lisa Nilsson och Johan von der Lancken på åhörarläktaren under dagens partiledardebatt.Foto: Anders Wiklund/TT
Skådespelaren Per Andersson och låtskrivaren Lasse Holm på åhörarläktaren under debatten.
Skådespelaren Per Andersson och låtskrivaren Lasse Holm på åhörarläktaren under debatten.Foto: Anders Wiklund/TT

Flera kulturarbetare har samlats för att följa dagens partiledardebatt i riksdagen. På åhörarläktaren syntes bland andra artisterna Lisa Nilsson, Malena Ernman och Lasse Holm samt skådespelaren Per Andersson.

"Vi är här och utnyttjar våra demokratiska fri- och rättigheter, vi bevakar vår kulturbranschs intressen", förklarar Lisa Nilsson i ett inlägg på Instagram.

Annons

"Vi eftersöker en påläst och medveten kulturpolitik som värnar både kulturindustrin och samhällsmedborgarna. Ett samhälle utan kultur är ett fattigt samhälle. Väntar fortfarande på att någon partirepresentant ska ens nämna kultur i sitt anförande. Hittills inte ett ord om planer för kulturpolitiken", fortsätter hon.

Lasse Holm anser också att kulturfrågorna lös med sin frånvaro.

– Jag är här för att markera att kulturen lider, blöder, och som vanligt åsidosätts. Inte en enda av partiledarna tog upp den svåra situationen, säger han till Expressen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons