Annons

Klys steppar upp i valrörelsen

Skolbibliotek och läromedel till alla barn – det är en av många punkter som organisationen Klys har i sitt program inför valet.
Kultur • Publicerad 10 februari 2022

Valrörelsen är nu inledd även inom kulturområdet och Klys, Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd, lägger nu fram en lista med åtgärder inom en rad områden som man hoppas få gehör för bland landets politiker.

Mycket handlar om att stärka kulturskaparnas villkor. Bland annat genom att skärpa upphovsrätten i enighet med syftet i EU:s upphovsrättsdirektiv, framhåller Klys som även vill att stipendier i högre utsträckning ska bli sjukpenning- och pensionsgrundande men också fler och större, inte minst med anledning av pandemin.

Annons

Klys framhåller samtidigt vikten av att jobba för ett bredare deltagande i kulturlivet, bland annat genom att införa en maxtaxa i kulturskolan.

Klys är en paraplyorganisation för olika riksorganisationer inom kulturområdet, däribland Författarförbundet och Konstnärernas riksorganisation.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons