Annons

Klimat, krim och Sydafrika teman på bokmässan

Sydafrika, klimatkrisen och deckare. Det är de teman som kommer att genomsyra nästa års bokmässa i Göteborg.
Litteratur • Publicerad 1 december 2021
Pascal Engman, Denise Rudberg, Hans Rosenfeldt och Anna Jansson medverkade i Crimetime under årets bokmässa i Göteborg. Pressbild.
Pascal Engman, Denise Rudberg, Hans Rosenfeldt och Anna Jansson medverkade i Crimetime under årets bokmässa i Göteborg. Pressbild.Foto: Emma Grann

Sydafrika skulle ha varit temaland på bokmässan redan i fjol, men på grund av pandemin pausades satsningen. 2022 görs ett nytt försök, Sydafrikas litteratur och aktuella samhällsfrågor ska speglas i seminarier, samtal, på mässgolvet och i poetiska framträdanden.

Dessutom blir Crimetime, Sveriges största deckarfestival som arrangerats på bokmässan sedan 2018, ett eget tema.

Annons

"Spänningslitteratur är en otroligt populär genre hos publiken och vi har under flera år upplevt hur uppskattad Crimetime är som deckarfestival under Bokmässan. Genom att göra Crimetime till ett av årets teman kan vi låta våra besökare fullkomligt frossa i spänningslitteratur", säger mässans programchef Oskar Ekström i ett pressmeddelande.

Bokmässan 2021 i Göteborg avslutades med ett seminarium där klimatfrågan sattes i fokus och redan där avslöjades att klimatkrisen skulle vara nästa års huvudtema.

2022 års bokmässa blir den 38:e i ordningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons