Annons

KLART: Lars Winnerbäck kommer till Kalmar i höst

Lars Winnerbäck släpper nytt album och beger sig ut på turné. I oktober gästar han Hatstore arena i Kalmar.
Livemusik • Publicerad 10 maj 2023
Lars Winnerbäck spelade på Fredriksskans i Kalmar sommaren 2022. I höst återvänder han för en spelning på Hatstore arena.
Lars Winnerbäck spelade på Fredriksskans i Kalmar sommaren 2022. I höst återvänder han för en spelning på Hatstore arena.Foto: SUVAD MRKONJIC

Den eviga publikfavoriten Lars Winnerbäck kommer att släppa ny musik under 2023. Redan på fredag, den 12 maj, landar den första singeln ”Nåt som verkligen är bra” på streamingplattformarna. Fullängdsalbumet ”Neutronstjärnan” kommer den 22 september och är ett samarbete med inga mindre än Kentlegendarena Joakim Berg och Martin Sköld.

– Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sedan började vi jobba. Och han ringde Martin, berättar Lars Winnerbäck.

Annons

Slutresultatet beskriver han som en berättelse om Sverige – det land som Winnerbäck och Kent på varsitt håll skildrat under flera decennier.

Strax efter albumsläppet är det dags för en större turné. Lars Winnerbäck besöker flera städer under hösten och den 28 oktober kommer han till Hatstore arena i Kalmar.

Biljetterna släpps den 15 maj.

Så bra var Winnerbäck när han spelade i Kalmar 2022:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons