Annons

KLART: Flera stora artister bokade till Kalmar stadsfest

I morse stod det klart att Rix FM festival kommer till Kalmar stadsfest. Nu avslöjar arrangörerna ytterligare bokningar – där bland annat Carola och Avantgardet finns representerade.
– Varje år ska vara unikt, så i år har vi satt samman ett helt annat artistprogram än förra året, säger artistbokaren Pelle Aldestam.
Konsertsommaren • Publicerad 18 april 2024
Avantgardet, Carola och Cherrie är alla klara för Kalmar stadsfest.
Avantgardet, Carola och Cherrie är alla klara för Kalmar stadsfest.Foto: Montage

Kalmar stadsfest har avslöjat sina första bokningar för i år. I morse presenterade de Rix FM festival, och under förmiddagen fylldes programmet på med flera stora namn.

Störst är förmodligen Sveriges egen superstar Carola, som kommer att spela på Stortorget lördagen den 10 augusti. Samma kväll spelar Nybrobandet Avantgardet på Larmtorget.

Annons

– Varje år ska vara unikt, så i år har vi satt samman ett helt annat artistprogram än förra året. Extra glada är vi över att kunna presentera Sveriges superstjärna Carola som inte har spelat i Kalmar på flera år, säger artistbokaren Pelle Aldestam.

Stadsfesten gästas även av mello-favoriterna Medina och Smash into pieces. Den som föredrar lite lugnare tempo kan se fram emot Lisa Ekdahl och Pernilla Andersson, och den som älskar samtida, svensk pop kan skriva in Felicia Takman i kalendern.

Andra stora bokningar är r'n'b-stjärnan Cherrie och klubbgiganten Nause. Precis som vanligt består stadsfesten av flera olika scener. Stortorget, Larmtorget, Stadsparken och Krusenstiernska gården känner vi igen från förra året – men nytt för i år är att man åter intar Sveaplan och Gamla Torget i kvarteret Valnötsträdet. Vad som kommer att äga rum där vill man dock inte avslöja i nuläget.

– De programpunkterna kan vi inte berätta om riktigt än, så programmet kommer att fyllas på. Målet är att skapa en härlig folkfest där så många som möjligt hittar något som passar just dem, säger Marcus Larsson som är chef för enheten Evenemang och möten på Destination Kalmar.

Kalmar stadsfest äger rum den 8–10 augusti.

Fakta

Kalmar stadsfest 2024 – alla bokningar hittills

Carola

Avantgardet

Cherrie

Lisa Ekdahl

Pernilla Andersson

Felicia Takman

Nause

Medina

Smash into pieces

Elin Wiigh

Mojje

Sára Bokor och Settlers of Småland

Lowa Lundberg och Sabina Thurner

Tea & Elvira och Martin Lönegren

Rix FM festival

bild 1/6
Lisa Ekdahl.
Carola.
Smash into pieces.
Cherrie.
Avantgardet.
Medina.
Lisa Ekdahl.
Carola.
Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons