Annons

Kevin Spacey stäms för påstådda sexbrott

Nöje • Publicerad 9 september 2020
Kevin Spacey. Arkivbild.
Kevin Spacey. Arkivbild.Foto: Steven Senne/AP/TT

Skådespelaren Kevin Spacey stäms av två män i USA som säger att Spacey förgripit sig på dem på 1980-talet, när männen var 14 år gamla.

En av målsägandena är Anthony Rapp, skådespelaren som före tre år sedan var den första att framträda med anklagelser om Spaceys påstådda brott.

Annons

Den andra målsäganden, som är anonym, uppger att han först träffade Kevin Spacey som tolvåring. Två år senare bjöds han in till skådespelarens bostad där han enligt stämningsansökan utsattes för ett övergrepp.

Både männen hävdar att de har ärrats psykologiskt av den forne "House of cards"-skådespelarens påstådda övergrepp, skriver Variety.

Omkring 30 män har riktat anklagelser mot Spacey sedan metoo-rörelsen drog i gång i slutet av 2017.

I juli i fjol lade en åklagare i Massachusetts ned ett fall mot Kevin Spacey och ett annat fall i Los Angeles lades ned i oktober.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons