Annons

Kapten Janeway återvänder till "Star trek"

Tv • Publicerad 8 oktober 2020
Kate Mulgrew. Arkivbild.
Kate Mulgrew. Arkivbild.Foto: Rich Fury/AP/TT

En av de mest omtyckta rollfigurerna i science fiction-klassikern "Star trek" är på väg att återvända till seriens universum.

Kapten Kathryn Janeway, synonym med tv-serien "Star Trek: Voyager" i vilken kaptenen, spelad av Kate Mulgrew, ledde det titulära skeppet genom 170 avsnitt, ska dyka upp i den kommande animerade serien "Star trek: Prodigy".

Annons

"Jag har uppbådat vartenda uns av min varelse i kapten Janeway och ser fram emot att berika henne med nyanser jag hittills inte kunnat utforska i 'Star trek: Prodigy'. At stå vid bryggan igen kommer att vara oerhört tillfredsställande, på ett nytt sätt, för mig", säger Mulgrew i ett pressmeddelande publicerat i Deadline.

"Star trek: Prodigy" kretsar kring en grupp "laglösa ungdomar" som upptäcker ett övergivet skepp tillhörande rymdflottan Starfleet, och som tar kommando över det. Äventyr följer, tokigheter uppstår.

Serien har premiär nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons