Annons

Kanye West portas från Twitter

Den amerikanske rapparen Kanye West portas från Twitter. Dessutom stoppas hans köp av den högerkonservativa sociala medier-appen Parler, meddelar Parler.
Nöje • Publicerad 2 december 2022
Det fortsätter att storma kring Kanye West. Arkivbild.
Det fortsätter att storma kring Kanye West. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Kanye Wests Twitterkonto har stängts av, efter det att han lade upp en bild av en svastika som smälte samman med en Davidsstjärna. Det blev artistens "sista tweet", enligt Elon Musk, som twittrade: "Jag gjorde mitt bästa. Trots det bröt han återigen mot våra regler om uppvigling till våld, så kontot stängs av".

Artistens köp av Parler stoppas också, och enligt den sociala medier-appen är det ett gemensamt beslut som ligger bakom det avbrutna köpet. Beskedet kommer kort efter att West pratat gott om Adolf Hitler.

Annons

Den kontroversiella appen, som har bannlysts av både Apple och Google, användes bland annat för koordinera stormningen av Kapitolium i januari förra året. Den lika kontroversiella Kanye West, som nyligen bytte namn till Ye, meddelade i oktober att han skulle köpa appen för att "skydda konservativa åsikter".

Nyheten om köpet kom efter det att kränkande och upprörande inlägg om judar som West skrev togs bort på sociala medieplattformar som Twitter och Instagram.

Nyligen har flera stora företag klippt banden med West bland annat på grund av flera antisemitiska uttalanden. Men West, som pratat öppet om sina psykiska problem, har inte visat några tecken på att backa från de kritiserade uttalandena.

Under en livesändning på torsdagen med konspirationsteoretikern Alex Jones uttryckte han sin kärlek för nazister, och även en beundran för Adolf Hitler.

– De gjorde bra saker också. Vi måste sluta dissa nazister hela tiden. Jag älskar nazister, sade West.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons