Annons

Kanye West stäms av fotograf efter uthängning

Nöje • Publicerad 11 juni 2023
Kanye West på basketmatch förra året. Arkivbild.Foto: Ashley Landis/AP/TT

En fotograf har dragit Kanye West inför domstol för att ha använt en bild olovandes, skriver TMZ.

Det var förra året som rapstjärnan, som numera kallar sig Ye, lade upp en bild på Gabriella Karefa-Johnson, en moderedaktör för Vogue, på Instagram.

Annons

"Det här är inte en modeperson. Om du pratar om Ye så kommer jag prata om dig. Fråga bara Trevor Noah", skrev han i inlägget.

Problemet var att bilden var tagen av den professionella fotografen Michaela Efford, som inte gett någon tillåtelse att använda bilden. Nu meddelar Efford att hon stämmer rapstjärnan.

Upprinnelsen till påhoppet på Vogue-redaktören var att hon förra året kritiserade Kanye West för att visat upp tröjor med texten "White lives matter" vid en modevisning. I samma veva blev Kanye West avstängd från Instagram för att ha riktat rasistiska glåpord mot "The daily shows" programledare Trevor Noah.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons