Annons

Kanye West efter spekulationerna: Jag är okej

Efter den senaste tidens spekulationer kring Kanye Wests mentala hälsa, kommenterar nu rapparen själv sitt mående i sociala medier.
Nöje • Publicerad 1 augusti 2020
Kanye West under det uppmärksammade kampanjmöte där rapparen, iklädd skyddsväst, brast ut i gråt när han pratade om abort. Arkivbild.
Kanye West under det uppmärksammade kampanjmöte där rapparen, iklädd skyddsväst, brast ut i gråt när han pratade om abort. Arkivbild.Foto: Lauren Petracca Ipetracca/AP/TT

"Jag är okej", skriver han på Twitter , och tar upp det uppmärksammade kampanjmöte där han började gråta under en känslosam utläggning om abort.

Mötet ägde rum i South Carolina i juli och var startskottet för Wests omtalade presidentkampanj.

Annons

"Jag grät av tanken på att abortera mitt förstfödda barn, och alla var så oroliga för mig. Jag är oroad över den värld som tycker att man inte borde gråta över ett sådant ämne", skriver West.

Kanye West är bipolär, och omvärldens spekulationer kring hans mående tilltog när han efter kampanjmötet skrev en rad osammanhängande inlägg på Twitter. Han hävdade då att han försökt skilja sig från sin fru Kim Kardashian West i två år och att hon försökt få honom tvångsinlagd. Han jämförde även sitt liv med skräckfilmen "Get out".

Inläggen raderades senare, och han bad även sin fru om ursäkt.

I den nya serien inlägg påstår West att hans kritiker försöker undergräva honom med en taktik baserad på distraktion och avfärdande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons