Annons

Kändisarna tar farväl av drottningen

Drottning Elizabeths död uppmärksammas av kändisar världen över och många av dem passar på att ta ett sista farväl.
Nöje • Publicerad 9 september 2022
Elton John är en av alla kändisar som tog ett sista farväl av drottning Elizabeth. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Skådespelaren Helen Mirren, som spelade monarken i filmen "The queen" från 2006, säger att hon "är stolt över att vara en Elizabethan".

"Vi sörjer en kvinna som, med eller utan krona, var själva symbolen för ädelheten."

Annons

Även Elton John, som äger ett praktfullt residens bara ett stenkast från slottet Windsor, uttrycker sina kondoleanser via Instagram och skriver att han är "djupt sorgsen" över beskedet.

"Hon var en inspirerande person att befinna sig kring och hon ledde landet genom några av våra största och mörkaste ögonblick med elegans, värdighet och genuin omsorgsfull värme", skriver han.

"En osjälvisk ledstjärna"

Stjärnsångaren adlades av drottningen 1998, bara månader efter att han sjungit en omarbetad version av "Candle in the wind" vid prinsessan Dianas begravning.

En annan musiker som minns Elizabeth med värme är Mick Jagger.

"I min barndom har jag minnen av att jag såg höjdpunkterna från hennes bröllop på tv. Jag minns henne som en vacker ung kvinna som sedan blev en hel nations älskade farmor", skriver Rolling Stones-legendaren på Twitter.

Kompositören och musikalskaparen Andrew Lloyd Webber säger i ett uttalande att drottningen kommer att "bli ihågkommen som en osjälvisk ledstjärna för kärlek, förståelse och högtidlighållandet av medmänniskor runtom i världen".

"Vår största drottning"

Harry Potter-författaren JK Rowling twittrar att Elizabeth "förtjänat sin vila".

"Hon gjorde sin plikt för landet ända fram till det att hon låg på dödsbädden och blev en bestående, positiv symbol för Storbritannien världen över."

Rockstjärnan Ozzy Osbourne, som uppträdde när den framlidna monarken firade sitt guldjubileum 2002, kallar Elizabeth för "vår största drottning".

"Jag säger med tungt hjärta att tanken på ett England utan drottning Elizabeth är förkrossande", skriver han på Twitter.

Spelade på diamantjubileet

Annons

Den tidigare Spice Girls-stjärnan och entreprenören Victoria Beckham skriver på sociala medier att drottningens död innebär en sorgens dag "för hela världen".

"Hon kommer att kommas ihåg för sin orubbliga lojalitet och arbete."

Forne Beatles-medlemmen Paul McCartney, som adlades av drottningen 1997 och som spelade på hennes diamantjubileum 2012, hyllar drottningen och sonen Charles, som nu tagit över tronen:

"Gud välsigne drottning Elizabeth II … Länge leve kungen", skriver McCartney på Twitter.

Paddington hälsar

Även från USA strömmar kondoleanserna in.

Reality-stjärnan Khloe Kardashian skriver på Instagram att drottningen genom sina 70 på tronen skänkt en känsla av kontinuitet i en ständigt föränderlig värld.

Skådespelaren Bette Midler konstaterar att "vi aldrig kommer att få uppleva någon som henne igen".

"Hon var orubblig, pålitlig och hängiven ändra fram till slutet", skriver hon i en tweet.

Dödsbeskedet uppmärksammas även av fiktiva figurer.

Paddington, den marmeladätande björnen som satt öga mot öga med drottningen i en sketchfilm som släpptes i samband med drottningens 70-årsjubileum, kommer med en sista hälsning via Twitter: "Tack för allting, frun."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons