Annons

Kamratposten får eget tv-program

Klassiska tidningen Kamratposten blir snart även ett tv-program. "KPTV", som programmet heter, har premiär den 28 oktober på strömningstjänsten C More.
Tv • Publicerad 10 oktober 2022
Programledaren Beppe Singer tillsammans med Chantalle Quinonez, Max Tjernström, Alice Clerkestam och Dennis Boric. Pressbild.
Programledaren Beppe Singer tillsammans med Chantalle Quinonez, Max Tjernström, Alice Clerkestam och Dennis Boric. Pressbild.Foto: Jakob Dahlstrom/C More

Avsnitten ska behandla typiska KP-ämnen, från pinsamma föräldrar och kompiskärlek till mobbning och sorg, skriver Dagens Nyheter. Avsnitten får också kända gäster, som komikern Nour El Refai och youtubarna Tomu och Yumi.

Programledare är Beppe Singer, som precis som många andra växte upp med KP.

Annons

– Samtidigt som tidningen hade glimten i ögat erbjöd de en axel att luta sig mot i en läskig värld. Hos dem fanns en kombination som jag och många barn behöver – och verkligen just nu. När jag och min kompis Magnus Lekberg fick idén om att utvidga tidningen med ett tv-program kändes den självklar, säger han till DN.

Kamratposten firar 130 år i år. Tidningen startades våren 1892 av läraren Stina Quint och hette då Folkskolans barntidning, men bytte 1950 namn till Kamratposten. Sedan dess har tidningen varit KP med generationer av barn över hela Sverige.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons