Annons

Kalmarsalens nya satsning – intima konserter

Kalmarsalen satsar på intima konserter på sin glasveranda. Först ut: Motoboy.
Musik • Publicerad 9 mars 2018
Kalmarsalens glasveranda ska användas flitigare från och med i höst. Fyra konserter i halvåret är planen.
Kalmarsalens glasveranda ska användas flitigare från och med i höst. Fyra konserter i halvåret är planen.

Kalmarsalen blomstrar vad det gäller konserter och andra publika evenemang. Men då handlar det oftast om den stora Romanhallen.

Nu tänker Kalmarsalen bredda verksamheten och även satsa på glasverandan som vetter ut mot Elevatorkajen.

Annons

– Vi vill dels bredda oss, dels nyttja lokalerna vi har mer. Nu väljer vi att vända oss till en annan publik än den vi kanske har i vanliga fall, säger Tobias Johansson, verksamhetschef på Kalmarsalen.

Konceptet går ut på intima konserter inför en stående publik.

Premiär blir det den 7 september när Moto Boy gästar.

– Vi tror stenhårt på det här. Det ska bli mysigt och intimt. Glasverandan är en mysig lokal och det handlar om en publik på 250-300. Tanken med konceptet är att det ska vara lite indie och akustiskt.

Den andra inbokade konserten är Uppsalabandet My heart is a metronome som kommer den 5 oktober. En tredje glasverandakväll blir det den 7 november, då är det dock inte klart vilken artist det blir.

– Nu blir det tre gånger i höst. Sedan är tanken att vi ska köra fyra gånger varje vår och fyra gånger varje höst, säger Tobias Johansson.

Moto Boy.
Moto Boy.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons