Annons

Junibacken satsar på Mumin

Kultur • Publicerad 3 maj 2021
Junibacken gör en utställning baserad på Mumin-böckerna. Pressbild.
Junibacken gör en utställning baserad på Mumin-böckerna. Pressbild.Foto: Jennie Kumlin

Junibacken i Stockholm gör en ny utställning utifrån fyra böcker om Mumintrollet. "Fnatta runt i Mumindalen" har premiär på fredag och görs i samarbete med Moomin Characters och Rights & Brands.

"Astrid Lindgren och Tove Jansson visade vägen då ett krigshärjat Europa lärde sig att sätta barnen i främsta rummet. Vi är oerhört stolta över att få vara med och påminna om barnlitteraturens betydelse igen. Samma värderingar behövs i dag för att vi skall ta oss ur den kris som covid-pandemin har orsakat", säger Roleff Kråkström, vd för Moomin Characters som äger rättigheterna till Muminfigurerna, i ett pressmeddelande.

Annons

Museet ska också sprida kännedom om Östersjöns tillstånd genom aktiviteter för barn, som en del av kampanjen #vårthav.

Junibacken är fortfarande i ett allvarligt ekonomiskt läge på grund av pandemin, enligt vd Kajsa Medin Hansen. Museet tar in begränsat med besökare och endast förköp av dagsbiljetter med bokad entrétid gäller.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons