GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Journey släpper första låten på tio år

Det amerikanska rockbandet Journey har släppt sin första låt på ett decennium, skriver .
"Den är en perfekt början på det nya kapitlet för Journey", säger gitarristen Neal Schon.
Musik • Publicerad 24 juni 2021
Det amerikanska rockbandet Journey släpper nytt album. Arkivbild.
Det amerikanska rockbandet Journey släpper nytt album. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

På torsdagen släpptes låten "The way we used to be" från Journeys kommande album, som blir det första sedan "Eclipse" 2011.

"Den kom från en av de många musikslingor jag skapat under det långa uppehållet på grund av pandemin, som vi alla var tvungna att hantera", säger Neal Schon till tidningen.

När Jonathan Cain, låtskrivare till många av bandets stora hits, hade lagt till text och demo-sång, sa Schon till sig själv: "Vi har fortfarande DET", berättar han vidare.

Det finns ännu inget datum för när det nya albumet släpps, men Schon hoppas att det blir före årsskiftet.

"Vi har nu över 26 nyskrivna låtar som vi har karvat ner till tio eller tolv. Vi är väldigt exalterade över den nya musiken vi skapat tillsammans och ser fram emot att ge oss ut på turné."

Bandets basist Ross Valery och trummisen Steve Smith fick sparken förra året. Kvarvarande medlemmar är Neal Schon och Jonathan Cain, tillsammans med Arnel Pineda, som är bandets sångare sedan 2007. Nya medlemmar är Narada Michael Walden på trummor, Randy Jackson på bas och Jason Derlatka på keyboard.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer