Annons

Johnny Depp förlorar mot The Sun

Johnny Depp förlorar mot tabloidtidningen The Sun i ett uppmärksammat förtalsmål.
Nöje • Publicerad 2 november 2020
Johnny Depp förlorar mot The Sun i ett uppmärksammat mål.
Johnny Depp förlorar mot The Sun i ett uppmärksammat mål.Foto: Alexandra Wey/AP/TT

Det skriver nyhetsbyrån AFP.

Fallet rör en artikel där Hollywood-stjärnan kallas för en hustrumisshandlare. Detta efter att ex-frun Amber Heard anklagat honom för misshandel under deras förhållande.

Annons

"Pirates of the Caribbean"-skådespelaren stämde News Group Newspapers, där tidningen ingår, för anklagelser om att han var våldsam mot Amber Heard under deras två år långa äktenskap.

Domaren Andrew Nicol avfärdar 57-åringens förtalsanklagelser, och säger att artikeln har visat sig vara "huvudsakligen sann".

The Sun välkomnar domen och säger enligt AFP att "offer för våld i hemmet inte ska tystas" och att de tackar både domaren för "hans noggranna övervägande" och Amber Heard, för "hennes mod att komma med bevis i domstolen".

Innan domen föll ansågs oddsen vara till Johnny Depps fördel, på grund av Englands gamla ärekränkningslagar som sätter bevisbördan på medierna och som fortfarande är en av de strängaste i västvärlden, enligt AFP.

Fallet har kallats för "den största engelska förtalstvisten under 2000-talet".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons