Annons

Johan Glans och David Batra till Kalmar med stor jubileumsshow

Johan Glans och David Batra är två av Sveriges mest folkkära komiker. 2024 firar de 30 år tillsammans – och beger sig ut på turné med en sprillans ny show. I maj kommer den till Kalmar.
– Det kommer bli en hejdundrande fest, säger David Batra.
Humor • Publicerad 24 januari 2024
Johan Glans och David Batra beger sig ut på sin första gemensamma stand up-turné. I maj kommer duon till Kalmar.
Johan Glans och David Batra beger sig ut på sin första gemensamma stand up-turné. I maj kommer duon till Kalmar.Foto: Robert Eldrim

För exakt 30 år sedan blev de unga komikerna David Batra och Johan Glans vänner. Det skulle bli starten på en lång karriär med flera produktioner som letat sig in i den svenska folksjälen. Tillsammans har de bland annat gjort humorprogrammen ”Kvarteret Skatan”, ”Morgonsoffan”, ”Räkfrossa” och ”Jättebästisar”. Men nu, för att fira sitt jubileum, ger de sig för första gången ut i Sverige med en gemensam scenshow.

– I år är det exakt 30 år sen vi båda började med stand up och lärde känna varann samtidigt. Det vill vi fira med en riktigt festlig show på turné! Det blir en maxad kväll med sketcher, stand up och improviserade infall, säger Johan Glans.

Annons

David Batra instämmer:

– Det känns fantastiskt att äntligen få göra en show ihop! Det kommer bli en hejdundrande fest. Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar.

Utöver sina gemensamma projekt har de båda komikerkompisarna varsin gedigen solokarriär. Johan Glans sålde ut Borgholms slottsruin två gånger samma kväll så sent som i somras, och David Batra har bland annat gjort succé i programmen ”Världens sämsta indier” och ”Världens bästa curry”. Han var även julvärd i SVT 2023. Deras nya show heter “Batra & Glans – 30 år tillsammans” och har premiär i Halmstad i början av april. Den 11 maj kommer duon till Kalmarsalen och bjuder in publiken till två föreställningar samma dag.

– Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i “Kvarteret Skatan” och “Morgonsoffan”, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

– Det ska bli en dröm att åka runt i Sverige och möta våren tillsammans med sin bästis, säger David Batra.

Biljetterna släpps på fredag, den 26 januari.

Läs tidigare artiklar om Glans och Batra:

Frida LindströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons