Annons

Joanna Sandell blir ny chef på Liljevalchs

Konst • Publicerad 5 december 2022
Joanna Sandell tar över efter Mårten Castenfors som ny chef på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Pressbild.
Joanna Sandell tar över efter Mårten Castenfors som ny chef på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Pressbild.Foto: Steuart Wright

Joanna Sandell Wright blir ny chef för Liljevalchs konsthall i Stockholm. Hon kommer närmast från Södertälje konsthall och har tidigare varit chef även för Kalmar konstmuseum och Botkyrka konsthall. Hon har också haft olika uppdrag som konstkurator, bland annat på Venedigbiennalen i arkitektur 2014.

I ett pressmeddelande berättar hon att det var just på Liljevalchs konsthall som hon en gång mötte konsten och gjorde sina första upptäckter inom området.

Annons

"I dag är konstscenen i huvudstaden mycket mer komplex och det ska bli spännande att vara med och forma ett Liljevalchs för den mängd av olika publiker som finns i hela vår stad," säger Joanna Sandell Wright i pressmeddelandet.

Joanna Sandell börjar sitt nya jobb i mars nästa år och tar över efter Mårten Castenfors som slutar efter 15 år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons