Annons

JJ Wilde skriver kanadensisk musikhistoria

Musik • Publicerad 10 juni 2021
Alanis Morisette har de senaste 25 åren varit den enda kvinna som tilldelats det kanadensiska musikpriset Juno Award för bästa rockalbum. Men nu har JJ Wilde brutit trenden. Arkivbild.
Alanis Morisette har de senaste 25 åren varit den enda kvinna som tilldelats det kanadensiska musikpriset Juno Award för bästa rockalbum. Men nu har JJ Wilde brutit trenden. Arkivbild.Foto: Poppe, Cornelius

Den kanadensiska rocksångerskan JJ Wilde skrev ett stycke musikhistoria vid årets prisutdelning av det inhemska musikpriset Juno Awards. Hon tilldelades priset för årets bästa rockalbum, för debutskivan "Ruthless", vilket är första gången på 25 år som det priset har gått till en kvinna.

Senast det hände var när Alanis Morisette prisades för "Jagged little pill" 1996.

"Att gå i de fotspåren är overkligt. Jag känner mig enormt tacksam. Och jag tycker att det säger mycket om musikindustrin och om hur den förändras och börjar uppvärdera kvinnor", säger JJ Wilde i en kommentar, enligt Louder.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons