Annons

Jimmy Carr kritiseras för Förintelseskämt

Komikern Jimmy Carr har mött hård kritik efter att ha skämtat om Förintelsen och romer. Nu uppmanas strömningsplattformen Netflix att ta bort delar av hans show.
Nöje • Publicerad 5 februari 2022
Jimmy Carr har fått hård kritik efter att ha skämtat om Förintelsen och romer. Arkivbild.
Jimmy Carr har fått hård kritik efter att ha skämtat om Förintelsen och romer. Arkivbild.Foto: Brad Barket/Invision/AP/TT

Det är i sin Netflix-special "Dark Material" som komikern Jimmy Carr skämtat om Förintelsen och om romer och andra resande folkgrupper, skriver Sky News.

Flera organisationer har reagerat starkt, bland andra The Auschwitz Memorial, som skriver på Twitter att Jimmy Carr bör lära sig om ödet för alla dem som deporterades till Auschwitz.

Annons

Välgörenhetsorganisationen Traveler Movement, som bland annat stödjer romer, har också fördömt skämtet och skickat en uppmaning till Netflix att ta bort delar av materialet.

Flera brittiska politiker inom Labourpartiet har ställt sig bakom uppmaningen, bland andra parlamentsledamoten Zarah Sultana som i ett inlägg på Twitter skriver att hån av ett rasistiskt folkmord inte har någon plats varken i en komedi eller i ett anständigt samhälle.

Carr själv har ännu inte gjort något uttalande om kritiken men har tidigare sagt att hans föreställning innehåller hemskheter, och beskrivit några av skämten som "karriärdödare".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons