Annons

Jill Johnson firar 50 med ny show

I maj fyller Jill Johnson 50 år. Firandet börjar redan på nyårsafton när hennes nya krogshow "Simply the best" har premiär på Cirkus i Stockholm.
Musik • Publicerad 1 september 2022
Efter premiären planerar Jill Johnson att fira sin 50-årsdag hela året.
Efter premiären planerar Jill Johnson att fira sin 50-årsdag hela året.Foto: Claudio Bresciani / TT
Publiken kan vänta sig överraskningar, enligt Jill Johnson. "Kanske låtar med artister som gemene man aldrig trodde att jag skulle sjunga", säger hon.
Publiken kan vänta sig överraskningar, enligt Jill Johnson. "Kanske låtar med artister som gemene man aldrig trodde att jag skulle sjunga", säger hon.Foto: Claudio Bresciani / TT
Jill Johnsons show har fått titeln "Simply the best".
Jill Johnsons show har fått titeln "Simply the best".Foto: Claudio Bresciani / TT

För publiken väntar låtar som har betytt mycket för henne genom karriären. Och eftersom karriären började redan i tonåren finns mycket att välja på – så väl okända nummer från innan hon slog igenom som de största hitlåtarna.

– Det finns många självklara låtar som folk har önskat men som jag kanske inte har spelat. "Crazy in love" kanske inte passar så bra in bland en konceptplatta från mig till min dotter. Men den har en självklar plats i en sådan här show, säger Jill Johnson.

Annons

– Det kan också komma härliga överraskningar. Kanske låtar med artister som gemene man aldrig trodde att jag skulle sjunga.

"Dansar själv"

Men någon nyårsrevy med dansare och konfetti blir det inte.

– Det blir bjussigt och musikaliskt, men inga dansare. Jag känner mig väldigt mycket som en musiker och tycker att det är roligt att vara crooner och själv underhålla. Jag satsar på musikerna den här gången, och dansar själv.

Firar hela året

Vad som händer härnäst är inte helt klart, men hon planerar att fira födelsedagen i någon form under hela året, berättar Johnson.

– Att fylla 50 känns förvånansvärt bra faktiskt. Jag tror att det är lite tack vare pandemin. Jag har haft så mycket tid att tänka och jag känner en sådan otrolig tacksamhet och känner sådan glädje i att få ge tillbaka och fira.

Fakta: Jill Johnson

Född 1973 i Ängelholm. Debuterade 1996 med soloalbumet "Sugartree" och har sedan dess släppt över 20 album.

Slog igenom stort med segern i Melodifestivalen 1998 med bidraget "Kärleken är". Är även känd för låtar som "Crazy in love" och "Baby you're mine". Har medverkat i TV4-programmet "Så mycket bättre" och har lett egna programmet "Jills veranda" på SVT.

Aktuell med kommande showen "Simply the best" som har premiär på Cirkus i Stockholm på nyårsafton.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons