Annons

Jens Lapidus "Paradis City" blir tv-serie

Tv • Publicerad 1 juni 2023
Alexander Abdallah får en av huvudrollerna i Jens Lapidus-serien "Paradis City". Arkivbild.
Alexander Abdallah får en av huvudrollerna i Jens Lapidus-serien "Paradis City". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT
Julia Ragnarsson får också en huvudroll i "Paradis City". Arkivbild.
Julia Ragnarsson får också en huvudroll i "Paradis City". Arkivbild.Foto: Ali Lorestani / TT

"Snabba cash"-skådespelaren Alexander Abdallah återvänder till Jens Lapidus värld. Han får en av huvudrollerna i Viaplay-satsningen "Paradis City" som börjar spelas in i sommar.

Julia Ragnarsson ("Fartblinda", "Slutet av sommaren") får också en tung roll i tv-serien som utspelas i "Sverige i en nära framtid". I framtidsvisionen har man för att bekämpa de ökande problemen med kriminalitet och utanförskap byggt murar kring särskilt utsatta områden. Abdallah spelar en före detta MMA-fighter och Ragnarsson är Säpo-agent i serien.

I andra roller syns Félice Jankell och Lancelot Ncube. Regissör är den danske filmskaparen Fenar Ahmad ("Darkland"). "Paradis City" bygger på Jens Lapidus bok med samma titel som kom 2021. Den sänds i sex delar "längre fram" på Viaplay.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons