Annons

Jennifer Lopez om hjärtekrossen: Oerhört svårt

När Jennifer Lopez skulle göra den romantiska komedin "Marry me" behövde hon inte göra någon research. Den handlar nämligen om en berömd artist som förföljs av medierna efter det att hon fått sitt hjärta krossat inför världens tv-kameror.
Film • Publicerad 10 februari 2022
I "Marry me" spelar Jennifer Lopez mot Owen Wilson. Arkivbild.
I "Marry me" spelar Jennifer Lopez mot Owen Wilson. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Owen Wilson och Jennifer Lopez i "Marry me". Pressbild.
Owen Wilson och Jennifer Lopez i "Marry me". Pressbild.Foto: Barry Wetcher/Universal Pictures/AP/TT

I ”Marry me” spelar hon den världsberömda sångerskan Kat, som ska gifta sig med sin manliga kollega Bastian, och detta under en show som ska tv-sändas över världen. Plötsligt händer något som kullkastar allt – inför öppen ridå.

– Det är oerhört svårt att navigera det där när svårigheter uppstår i ditt liv, säger Lopez under ett videomöte från Los Angeles.

Annons

Precis när sändningen börjar får Kat veta att Bastian varit otrogen. Hon pekar ut en person i publiken och säger att hon i stället vill gifta sig med honom.

Går med på frieriet

Mannen är ensampappan Charlie (spelad av Owen Wilson), som övertalas att gå med på frieriet, vilket självfallet leder till att han tvingas uppleva mediestormen. Och, kanske inte så överraskande, att han och Kat efter hand börjar få varma känslor för varandra.

– Det där ingår ju i en romantisk komedi, konstaterar Jennifer Lopez.

– Man vet hur det ska sluta. Två personer får varandra. Det är ju svårt att variera varenda gång, så det gäller att göra resan dit intressant. Om den är det, då är jag intresserad. Jag älskar romantiska komedier, det är därför jag har gjort så många. Jag växte upp med dem, filmer som "När Harry mötte Sally". Så det här känns lite grann som att komma hem.

Släpper nytt album

Lopez har skrivit en rad nya låtar till filmen, och påpassligt nog släpps nu ett album lagom till filmpremiären.

– Ja, här fördes mina två professionella världar samman. Det gjorde att jag hade mycket att säga till om, att jag kunde bestämma vilka låtar som skulle passa in var.

Lopez har under åren ständigt varit uppmärksammad i medierna, inte minst när det gäller hennes kärleksrelationer. Precis samma sak som Kat i filmen upplever.

– Hon får hjärtat krossat medan hela världen ser på, och jag förstår precis hur hon känner det. Det finns flera scener där jag känner igen något som hänt mig, scener som ger en extra äkthet åt det som händer Kat.

Fakta: Jennifer Lopez

Ålder: 52 år.

Familj: Pojkvännen Ben Affleck, tvillingarna Max och Emme.

Bor: I Los Angeles.

Yrke: Sångerska, skådespelare.

Tidigare skådespelarroller i urval: "Anaconda", "U-turn", "The cell", "En kvinnas hämnd", "Gigli", "Jersey girl", "Bordertown", "The boy next door", "Hustlers".

Aktuell: I "Marry me" som har svensk biopremiär den 11 februari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons