Annons

Jared Letos nästa roll – modeikonen Lagerfeld

Efter att ha spelat modeskapare i "House of Gucci" ska Jared Leto gestalta ännu en kläddesigner. Hollywoodstjärnan är klar för en film om ikonen Karl Lagerfeld, .
Film • Publicerad 6 oktober 2022
Jared Leto ska spela Karl Lagerfeld i en ny film om modeikonen. Arkivbild.
Jared Leto ska spela Karl Lagerfeld i en ny film om modeikonen. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/Invision/AP/TT
Karl Lagerfeld var en centralgestalt i modevärlden i årtionden. Arkivbild.
Karl Lagerfeld var en centralgestalt i modevärlden i årtionden. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Filmen produceras i nära samarbete med människor som verkade i Karl Lagerfelds närhet, men exakt vad den ska handla om är inte känt. Den hyllade modeskaparen avled i fjol, 85 år gammal.

"Karl har alltid varit en inspirationskälla för mig. Han var ett universalgeni, en konstnär, nyskapande, en ledare och mest av allt en snäll man", säger Leto i ett uttalande.

Annons

Förutom att ge ut kläder i eget namn samarbetade Karl Lagerfeld med bland annat Fendi, Chanel och H&M under sin långa karriär och var en centralgestalt i modevärlden från 1950-talet och framåt.

Jared Leto spelade nyligen rollen som Paolo Gucci i den uppmärksammade filmen "House of Gucci" mot Lady Gaga och Adam Driver.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons