Annons

Japanska Warner kritiskt till Barbenheimer-bild

En "Barbenheimer"-bild upprör i Japan. Nu kritiserar Warner Bros Japan moderbolaget i USA för att uppmuntra fans på appen X, tidigare känt som Twitter, rapporterar Variety.
Nöje • Publicerad 1 augusti 2023
"Barbenheimer" skapar kritik i Japan. Bild från biograf i Los Angeles.
"Barbenheimer" skapar kritik i Japan. Bild från biograf i Los Angeles.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Det var filmbolagets amerikanska "Barbie"-konto på appen X som svarade på ett inlägg föreställande Barbie på Oppenheimers axlar framför ett radioaktivt svampmoln. "Det kommer att bli en sommar att minnas", svarade det amerikanska "Barbie"-kontot under bilden.

Warner Bros Japan reagerar på sitt "Barbie"-konto på X.

Annons

"Vi anser det extremt beklagligt att det officiella kontot för det amerikanska högkvarteret för filmen 'Barbie' reagerar på 'Barbenheimer'-fansens inlägg. Vi ser allvarligt på situationen. Vi ber det amerikanska högkvarteret att ta sitt ansvar. Vi ber om ursäkt till de som blev förolämpade", skriver Warner Bros Japan.

X lade kort därpå till en anteckning under inlägget som förklarar den historiska kontexten till svampmolns-bilden.

"Barbenheimer"-publiciteten, som kombinerar intresset för storfilmerna "Barbie" och "Oppenheimer", har väckt kritik i Japan för att bagatellisera atombombernas förödelse. De senaste dagarna har hashtaggen "No Barbenheimer" trendat i landet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons