Annons

Irankännare möts på scenen

Kultur • Publicerad 5 oktober 2022
Författaren och läkaren Negar Naseh diskuterar de pågående protesterna i Iran på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arkivbild.
Författaren och läkaren Negar Naseh diskuterar de pågående protesterna i Iran på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg /TT

Låtskrivaren Arya Aramnejad och författaren Negar Naseh medverkar båda under en nyinsatt temakväll på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm om de pågående och omfattande protesterna i Iran. Samtal men också poesi och musik ska belysa händelserna under programmet som arrangeras i samarbete med Utrikespolitiska institutet.

Bland de medverkande finns även Rouzbeh Parsi, Irankännare på Utrikespolitiska institutet och Tara Sepehri Far, researcher på Human Rights Watch i Washington. Under kvällen ska deltagarna bland annat diskutera den framtid som de iranska kvinnorna går till mötes, men också vilka demonstranterna är och varför de riskerar sina liv.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons