GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inställd "Agrippina" får ny premiär på onsdag

"Agrippina" får nytt premiärdatum – på onsdag framförs operan på Drottningholms slottsteater i Stockholm. Efter den inställda premiären i lördags ersätts den insjuknade operasångaren både av en dansare och en ny sångare.
Opera • Publicerad 9 augusti 2021
Barckoperan "Agrippina", med Ann Hallenberg i titelrollen, ser nu ut att få premiär på onsdag på Drottningholms slottsteater i Stockholm. Pressbild.
Barckoperan "Agrippina", med Ann Hallenberg i titelrollen, ser nu ut att få premiär på onsdag på Drottningholms slottsteater i Stockholm. Pressbild.
Foto: Markus Gårder

Onsdagens premiär äger rum förutsatt att ingen mer i ensemblen insjuknar i covid-19, framhåller teaterchefen Anna Karinsdotter för TT. Enligt de tester som gjorts så här långt har ingen blivit smittad.

– Vi har testat alla hela vägen väldigt regelbundet, säger hon.

Händels barockopera "Agrippina", i regi av Staffan Valdemar Holm och med Ann Hallenberg i titelrollen, skulle ha satts upp på teatern förra sommaren men flyttades fram ett år på grund av pandemin. Årets repetitioner har säkerhetsanpassats med bland annat dagliga tester men ensemblen har också haft en dansare med under repetitionerna, Jens Rosén, i händelse av att det skulle behövas en inhoppare.

Det blir nu han, som gör rollen som Nerone sceniskt medan den amerikanska operasångerskan Viveca Genaux ska sjunga den.

– Hon är en oerhört stort artist, i den situation som nu är är vi oerhört glada över att kunna erbjuda publiken den här lösningen, säger Anna Karinsdotter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.