Annons

Inspelningen av Fadime-serien framflyttad

Inspelningsstarten av tv-serien om Fadime Sahindal har skjutits fram till i höst, uppger . Dröjsmålet har inget att göra med kritiken från Nisti Stêrk, uppger Nents presschef.
Tv • Publicerad 1 juni 2021
Fadime Sahindal hedersmördades 2002. Arkivbild.
Fadime Sahindal hedersmördades 2002. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Serien görs av Nent tillsammans med produktionsbolaget Storyfire och när serien presenterades i mars var beskedet att inspelningarna skulle starta redan i sommar.

Sedan dess har samproducenten Nisti Stêrk valt att lämna projektet och enligt henne har tv-serien heller inte stöd från Fadime Sahindals släkt. I början av maj skrev Nisti Stêrk också en poetisk debattartikel om tv-serien i Dagens Nyheter där hon framhöll att "de vita som härskar i rummet gör som de vill för att få sin publik, sin vinkling".

Annons

Enligt Nents presschef Susanne Nylén har den framflyttade inspelningsstarten inget med Nisti Stêrks kritik att göra.

– Nej, det har inget med Nisti Stêrk att göra, det där är en sak mellan henne och produktionsbolaget, säger hon till Dagens Media.

Storyfires vd Tobias Bringholm uppger att Nisti Stêrk själv valde att lämna projektet som nu är "i förproduktion".

– Manusen är snart skrivna och vi håller på att rekrytera nyckelpersoner. Planen var att börja spela in i sommar, men nu blir det till hösten. Det här ska göras bra och med varsam hand.

Fadime Sahindal hedersmördades 2002. Tv-serien är baserad på boken ”Du ska dö”, skriven av Ulf Broberg tillsammans med Fadime Sahindals advokat Leif Ericksson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons